donderdag 31 maart 2011

Marco Borsato voor één keer RTL weerman i.p.v. Helga Van Leur

Marco Borsato kroop eenmalig in de huid van RTL weervrouw Helga van Leur. Met de actie '538 voor Warchild' hoopt de populaire zanger zoveel mogelijk geld op te halen.
RTL kijkers keken dus vreemd op toen ze vrijdagavond vanuit hun luie zetel om half acht 's avonds niet hun vaste weervrouw Helga van Leur zagen, maar wel zanger Marco Borsato.
'Het was een prachtige lentedag, de bloemetjes en de bijtjes stonden volop open', vertelde hij wat stuntelig. Terwijl Marco Borsato op een podium geen last blijkt te hebben van zenuwen, stond hij toch te trillen op zijn benen en ratelde hij erop los.
Op het einde van het vier minuten durende weerbericht zei hij dan ook: 'Ik was voor één keer uw weerman en hoop dat u er iets van gesnapt heeft', waarop hij in lachen uitbarstte.
Marco Borsato vertelde het bericht uit zijn hoofd omdat hij geen gebruik maakte van de autocue. Hij kampt namelijk met dyslexie. De charmante zanger ruilde met de vaste weervrouw Helga van Leur om zo geld in te zamelen voor War Child. Van Leur zong in ruil een liedje op de radio.
Marco Borsato ging het weer presenteren na het RTL nieuws van half acht. Hij ruilde één dag van baan met weervrouw Helga van Leur.
,,Ik denk dat hij met dichtgeknepen billen staat" zei Helga van Leur eerder in een interview met Radio 538. ,,Hij moet het weer zich echt eigen maken en dat is een hele uitdaging."
Helga van Leur gaat alles voorbereiden voor Marco voorbereiden. ,,Ik ga hem drillen en trillen. Ik denk dat hij spijt heeft dat hij gezegd heeft dat hij dit gaat doen. Van tevoren gaan we veel oefenen en dan hopen we gewoon dat het een beetje loopt op het moment."
Helga van Leur neemt dan weer voor één dag het werkt van Marco over en zal een nummer zingen op Radio 538. Dit alles in het teken van de landelijke actie 538 voor War Child.
Marco Borsato is ambassadeur van War Child.
Marco Borsato nam vrijdagavond voor één keer het stokje over van Helga van Leur. Hij wordt weerman!
Marco liet vooraf weten flink last te hebben van zenuwen. "Ik heb de hele dag gerepeteerd en ik sta nog steeds te trillen. Ik vind het zó ingewikkeld! Dan sta je voor dat scherm, je moet duidelijk praten en al al die informatie kwijt."
Doorgewinterde beste weervrouw van Nederland  Helga van Leur heeft er alle vertrouwen in dat Marco het hartstikke goed zal doen. "Hij doet het uit zijn hoofd en echt fantastisch! Ik zoek nog een andere baan", grapte ze.
De zanger presenteerde het weer als stunt voor Warchild.
Marco Borsato en Helga van Leur switchen voor de actie 538 voor War Child even van baan; Marco gaat hogedrukgebieden aanwijzen en Helga gaat zingen. Alain Clark gaat vermomd aan de slag als straatmuzikant, Lindo wordt gecentrifugeerd in een trainingsmachine voor astronauten en Piet Paulusma is gevraagd om het weer vanuit een windtunnel te presenteren. Jody Bernal gaat onder stroom een liedje zingen.
Marco Borsato ruilde op vrijdag 25 maart van baan met weervrouw Helga van Leur. Hij maakte dinsdag in RTL Boulevard bekend dat hij op deze manier geld probeert op te halen voor War Child. Borsato zal het weer presenteren na het RTL nieuws van half acht.
Helga van Leur neemt het werk van Borsato over als zangeres. Zij zingt een nummer van Marco op Radio 538. De radiozender staat van 25 maart tot en met vrijdag 1 april in het teken van de landelijke actie 538 voor War Child.
Een week lang trekt het radiostation met twee trucks langs 27 plaatsen in Nederland en probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor de hulporganisatie.
Marco Borsato is ambassadeur van War Child. In de actieweek spannen ook andere bekende Nederlanders zich in om geld op te halen voor de hulp aan oorlogskinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten