woensdag 10 oktober 2012

Helga van Leur daagt weermannen en vrouwen uit


Helga van Leur daagt weermannen en vrouwen uit

Buienradar lanceert de battle ‘Jij vs. Helga’ op Facebook. Met de battle daagt de populaire RTL-weervrouw Helga van Leur Nederland uit om met haar te strijden om het best gepresenteerde weerbericht. Het lijkt zo gemakkelijk, maar met deze ludieke Facebook applicatie ervaren deelnemers hoe moeilijk het eigenlijk is om het weer te presenteren.

In de Facebook-studio kunnen deelnemers met behulp van een webcam hun eigen weerbericht opnemen. Daarbij kunnen ze gebruikmaken van een professionele weerkaart en autocue. Door de weerpresentatie op hun Facebook-pagina te delen met vrienden kunnen de deelnemers kijkcijfers en stemmen verdienen.

De deelnemer met de meeste kijkcijfers wint een meet & greet met Helga van Leur, die zij de kneepjes van het vak bijbrengt. Vervolgens mag de winnaar zijn eigen weerbericht presenteren in de weerstudio van het RTL Nieuws. De opname wordt uitgezonden op buienradar.nl.

Het weerpraatje van RTL4 in kleding van Rinsma

Sinds kort kleedt Rinsma Helga van Leur, de weervrouw van RTL4, in samenwerking met styliste Hilde Schaap. Ook haar collega's van RTL nieuws, editie NL en RTL Z worden door ons gekleed. Dit zijn Sanne Boswinkel, Margreet Beetsma, Diana Matroos, Suzanne Bosman, Marielle Tweebeke en Margreet Spijker.

Zonnepanelenmarkt geeft zich bloot

Ad Van Wijk, Hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft, zal de eerste onafhankelijke zonnepanelen vergelijker lanceren tijdens de Dag van de Duurzaamheid op de Milieu Vakbeurs in Den Bosch. Daarmee is het vanaf vandaag voor iedereen mogelijk om online de goedkoopste zonnepanelen te selecteren die passen bij de persoonlijke woonsituatie. De zonnepanelen vergelijker van initiatiefnemer Greenem berekent ook direct de hoeveelheid terug te ontvangen subsidie. Diverse bekende ambassadeurs ondersteunen dit eerste onafhankelijke platform voor de aanschaf van zonnepanelen zoals Helga van Leur, Ed Nijpels, Maurits Groen en professor Ad van Wijk zelf.

De consument kijkt in deze tijd waarin de energieprijzen stijgen kritisch waar een besparing mogelijk is. Afgelopen jaren is de prijs van zonnepanelen juist tot 70% gedaald waardoor de aanschaf van zonnepanelen voor een grotere groep particulieren toegankelijk is. Sinds de openstelling van subsidie voor zonnepanelen op 2 juli 2012 is de vraag naar de besparende energiebron nog verder gestegen. “De zonnepanelen vergelijker van Greenem is een mooi initiatief,” zegt Helga van Leur, presentatrice van het RTL-weerbericht. “Het is een laagdrempelige eerste stap die je kan helpen om te kijken of zonne-energie wat voor jou is.” Ad van Wijk vult aan: “Inzicht krijgen op een eenvoudige manier. Greenem zorgt ervoor dat je keuzes durft te maken. En daar doen we het voor.”

1 opmerking:

 1. Hartstikke leuk om de lancering van onze zonnepanelen-vergelijker ook hier te zien. Wij waren al fan van Helga, maar dat is vandaag natuurlijk verregaand verbeterd! :-)

  Hartelijke groet,
  Gijs de Reeper
  Directeur Greenem
  http://www.greenem.nl/zonnepanelen

  BeantwoordenVerwijderen