maandag 10 juni 2013

RTL weervrouw Helga van Leur zou naaktreportage Playboy eer vinden


RTL weervrouw Helga van Leur zou naaktreportage Playboy eer vinden

Helga van Leur zegt niet bij voorbaat nee tegen een naaktreportage in Playboy. Dat vertelt de weervrouw van RTL in het aankomende nummer van de VARAgids.

Maar zover is het nog lang niet, benadrukt Van Leur. 'Ik ben nooit gebeld, dus ik hoef er ook nog niet serieus over na te denken om uit de kleren te gaan. Maar het is natuurlijk een eer als Playboy je vraagt.'

De populaire Nederlandse weervrouw zou bij een eventueel telefoontje van het mannenblad vooral heel goed nadenken over de gevolgen van de naakt foto's voor haar carrière. 'Het is natuurlijk leuk als mensen vinden dat je er goed uit ziet. Maar nemen mensen je daarna nog serieus als weervrouw? En hoe kijken ze daarna in het bedrijfsleven tegen me aan?'

Onlangs liet Sylvie van der Vaart aan haar Duitse collega van Let's Dance weten dat ze nog niet in Playboy had gestaan en als reden noemde ze dat het blootblad haar niet zou kunnen betalen. Maar volgens hoofdredacteur Patrick Goldsteen heeft Playbloy 'altijd een speciaal potje achter de hand voor beroemdheden als Sylvie'.

'Sylvie staat hoog op de ranglijst van veel mannen, dus waarom zouden we haar niet vragen?' Omdat de ex-vrouw van Rafael van der Vaart ook in Duitsland heel beroemd is, zou een samenwerking met de Europese Playboy ook tot de mogelijkheden behoren. 'Dan zou Sylvie zich nog wel eens kunnen vergissen in hoeveel ze op tafel kunnen leggen,' legt hij uit.

Ook de blonde sexy schoonheid is nog niet gevraagd. Wie weet gebeurt dat in de toekomst, net als voor Helga van Leur.

Helga van Leur zegt dus niet gelijk ‘nee’ tegen een shoot in mannenblad Playboy. Dat vertelt de weervrouw van RTL 4 in VARAgids. Van Leur weet nog niet hoe ze zou reageren op een verzoek. “Maar het is natuurlijk een eer als Playboy je vraagt. Het is leuk als mensen blijkbaar vinden dat je er goed uit ziet. Ik probeer vooral heel goed na te denken over wat de gevolgen dan zijn. Nemen mensen je daarna nog serieus als weervrouw? En hoe kijken ze daarna in het bedrijfsleven tegen me aan?“

Helga van Leur reageert hiermee op een succesvolle petitie die twee jaar geleden werd gestart om de RTL-weervrouw in de Playboy te krijgen. “Ik werk drie dagen in de week als weervrouw bij RTL, maar daarnaast doe ik lezingen en dagvoorzitterschappen over duurzaamheid. En dat wil ik wel graag blijven doen.”
 
Helga van Leur is door onderzoeksbureau GfK al drie keer is uitgeroepen tot populairste weerpersoon van Nederland, en zou derhalve weer eens een mediafiguur uit de a-categorie zijn die naakt de cover van Playboy siert.

Helga van Leur heeft nog nooit contact gehad met Playboy, ook niet ná de petitie. “Ik ben nooit gebeld, dus ik hoef er ook niet serieus over na te denken.”

Genoeg werk voor de boeg

Toch heeft Helga van Leur nog genoeg werk voor de boeg en heeft een Playboy-fotoshoot niet nodig. “Ik werk drie dagen in de week als weervrouw bij RTL, maar daarnaast doe ik lezingen en dagvoorzitterschappen over duurzaamheid.”

Onlangs toonde de Vlaamse weervrouw Jill Peeters haar naakte borsten voor het klimaat, terwijl haar Belgische collega Sabine Hagedoren in een internet poll verkozen werd tot meest favoriete vrouw om zich bloot te tonen in het mannenblad Playboy.

1 opmerking: