donderdag 23 februari 2012

De Solar Team Twente biografie van RTL weervrouw Helga van Leur


De Solar Team Twente biografie van RTL weervrouw Helga van Leur.

RTL weervrouw Helga van Leur ging mee als lid van het Solar Team Twente, dat al sinds 2005 meedoet aan de World Solar Challenge . Die wedstrijd over ruim 3000 kilometer wordt 1 keer in de twee jaar georganiseerd.


Met haar kennis van het weer en de weersontwikkelingen zal Helga van Leur een belangrijke rol spelen. Elke tactische/strategische beslissing tijdens deze race van 3000 kilometer wordt mede genomen op basis van de weersverwachting. Juist bij het interpreteren van die verwachting zal de expertise van Helga van pas komen.

Hieronder de eigen biografie van Helga van Leur op de Solar Team Twente pagina:
Helga van Leur
8 september 1970

Weerbericht RTL
Zelfstandig ondernemer
Meteorologist


Helga van Leur: De zon is de motor van het leven op aarde. Met die energie worden alle atmosferische processen aangestuurd. Dat gebeurt al 4½ miljard jaar en met wat mazzel krijgen we nog een vergelijkbare tijd cadeau. Zonne-energie is oneindig, gratis en betrouwbaar. De juiste dosering maakt onze planeet leefbaar.

Helga van Leur: Toch maken we nog niet optimaal gebruik van die zon. De technische ontwikkelingen gaan razendsnel, maar de behoefte aan energie op deze aarde groeit nóg harder. We moeten creatief en innovatief zijn. Dat begint met kennis op universiteiten en hogescholen. De 18 jongens en meisjes van Solar Team Twente zijn een prachtig voorbeeld hoe je met passie aan kennis en innovatie kunt werken. Het is een krachtig team met veel enthousiaste sponsoren en participerende ondernemers.

Helga van Leur: Zelf heb ik in Wageningen Bodem, Water en Atmosfeer gestudeerd. Daarna ben ik aan de slag gegaan als meteoroloog. Sinds 1998 ben ik zelfstandig ondernemer. Naast de weerpresentaties op RTL geef ik veel lezingen in het land over weer, klimaat, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Helga van Leur: Het weer is erg belangrijk bij de ruim 3000km lange race. Een beetje bewolking heeft al invloed op de strategie hoe hard de 21Connect kan. Daarnaast is in Australië de invloed van de wereldwijde opwarming groot. Perioden met ernstige droogte, maar ook meer heftige buien ontregelen het lokale klimaat drastisch. En daarmee de leefomgeving van de inwoners.

Helga van Leur: Het is voor mij dan ook een enorme eer dat ik Solar Team Twente mag versterken met mijn kennis. Het zal een hele uitdaging worden, gezien de primitieve omstandigheden tijdens deze race. Door mijn steentje bij te dragen aan deze bijzondere expeditie hoop ik op een positieve manier anderen te kunnen inspireren over de mogelijkheden van een duurzamere wereld.

Helga van Leur Beats the Heat!

2 opmerkingen: