woensdag 12 december 2012

Helga van Leur weer populairste weervrouw van het jaar


Helga van Leur weer populairste weervrouw van het jaar

RTL 4-weervrouw Helga van Leur is voor de derde keer op rij verkozen tot meest populaire weerpresentator van Nederland. Ze kreeg de prijs dinsdag uitgereikt tijdens de live uitzending van Editie NL. Dat was te zien op RTL 4. Van Leur was geschrokken van de verrassing, maar zeer enthousiast. Het is haar gegund, vindt hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws. “Het is voor ons een voorrecht om dé weerpresentator van Nederland in huis te hebben“, laat hij weten.

Elke twee jaar houdt GfK een groot weer- en klimaatonderzoek onder 10.000 respondenten. Van de ondervraagden zegt 28 procent dat Helga van Leur zijn of haar favoriete weerpresentator is

Taselaar is trots. “Helga is inhoudelijk een kei, legt het uiterst begrijpelijk uit en is bovendien altijd opgewekt. Dat maakt het kijken en luisteren naar haar telkens weer een plezierige bezigheid.”

“Namens ons allemaal bij het RTL Nieuws feliciteer ik haar dan ook van harte met deze ‘hattrick’.”

Helga van Leur is voor de derde keer uitgeroepen tot populairste weerpresentator van Nederland.

Helga nam haar prijs in ontvangst tijdens de live-uitzending van Editie NL.

De presentatrice is al zestien jaar aan het werk als weervrouw en heeft er nog altijd veel plezier in. Ze doet het dan ook niet elke dag. "Ik doe dit niet zeven dagen per week, dan zou ik knettergek worden, zeker met dit weer", vertelt ze in RTL Boulevard.

Helga is de eerste die drie keer is uitgeroepen tot favoriete weerpersoon door onderzoeksbureau GfK. Eerder gebeurde dat in 2010 en 2008. De 42-jarige weervrouw kreeg dit keer 28% van de stemmen.

Helga van Leur is opnieuw uitgeroepen tot meest populaire weervrouw van Nederland in 2012. Tijdens de live-uitzending van Editie NL werd Helga met de prijs verrast.

Het was de derde keer dat sexy Helga de titel in de wacht wist te slepen. Ze was helemaal van de kaart door het nieuws. 'Ik kan er ook niks aan doen. Ik ben gewoon mezelf en af en toe helpt het weer een beetje mee', verklaart de weervrouw haar succes.

Bij RTL Boulevard vertelt Van Leur ook nog dat ze zich iedere keer weer 'het apenzuur' schrikt. 'Het is een hele grote eer als zoveel mensen het leuk vinden om naar je te kijken', zegt de presentatrice, die inmiddels al 16 jaar in het vak zit. Toch denkt ze voorlopig nog niet aan stoppen. 'Tot nu toe vind ik het nog heel leuk.'

Voorrecht
Ook Harm Tasselaar, de hoofdredacteur van RTL Nieuws, is blij. 'Het is voor ons een voorrecht om dé weerpresentator van Nederland in huis te hebben. Helga van Leur is hot, inhoudelijk een kei, legt het uiterst begrijpelijk uit en is bovendien altijd opgewekt. Dat maakt het kijken en luisteren naar haar telkens weer een plezierige bezigheid.'

Elke twee jaar houdt GfK een onderzoek onder 10.000 mensen. In 2008 en 2010 won ze de titel ook al. Op nummer twee staat Piet Paulusma. Erwin Krol maakt de top drie compleet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten