vrijdag 14 oktober 2011

Helga van Leur en RTL Z brengen dagelijks verslag uit van de World Solar Challenge 2011

Helga van Leur en RTL Z brengen dagelijks verslag uit van de World Solar Challenge 2011
Vanaf vrijdag 14 oktober brengt RTL Z dagelijks verslag uit van de World Solar Challenge 2011. RTL weerdeskundige Helga van Leur is in Australië om met het Solar Team Twente mee te doen aan deze race van ruim 3000 kilometer op zonne-energie.

RTL Z en Helga van Leur volgen de race op de voet en laat zien hoe jonge innovatieve mensen met enthousiasme, creativiteit en lef bij kunnen dragen aan een duurzame toekomst. Solar Team Twente ging op zoek naar een weerdeskundige die affiniteit heeft met duurzaamheid.
Tijdens de race is een goede weersverwachting van groot belang voor het nemen van de juiste strategische beslissingen voor de race. Helga van Leur: “Ik was meteen geraakt door de passie van de mensen achter het Solar Team Twente om duurzaamheid serieus aan te pakken en naar een hoger plan te tillen. Ik heb destijds onmiddellijk toegezegd en ga mijn uiterste best doen om het team steeds van de juiste meteorologische informatie te voorzien.”
Solar Team Twente doet dit jaar voor de vierde keer mee aan de World Solar Challenge. Met nanotechnologie, high performace computing, silicium zonnecellen, Helga van Leur en koolstofvezelmatten gaan ze de strijd om de titel aan. Er doen in totaal 42 teams mee uit 21 landen.
Lukt het ze om dit jaar dwars door Australië van Darwin via Alice Springs naar Adelaide de snelste tijd neer te zetten? Op www.rtl.nl/worldsolarchallenge kan de race van dichtbij gevolgd worden via video’s, foto’s en blogs van het team.
Uitzending RTL Z: ‘World Solar Challenge’, dagelijkse uitzendingen met Helga van Leur van vrijdag 14 oktober t/m maandag 24 oktober om 17.45 – 18.00 uur. Zaterdag 15 oktober om 15.45 uur is er een special over de kwalificatierace op de Hidden Valley Raceway in Darwin.

zondag 9 oktober 2011

Helga van Leur in World Solar Challenge

Helga van Leur in World Solar Challenge
Weervrouw Helga van Leur gaat weer een nieuwe uitdaging aan. Ze doet mee aan de World Solar Challenge. Een race met zonnewagens dwars door Australië. Dat heeft ze bekendgemaakt in het tv-progamma 'Knevel & Van den Brink'.
De weervrouw van RTL gaat mee als lid van het Solar Team Twente, dat al sinds 2005 meedoet aan de World Solar Challenge . Die wedstrijd over ruim 3000 kilometer wordt 1 keer in de twee jaar georganiseerd.
Essentiële rol Helga van Leur
Met haar kennis van het weer en de weersontwikkelingen zal Helga van Leur een belangrijke rol spelen. Elke tactische/strategische beslissing tijdens deze race van 3000 kilometer wordt mede genomen op basis van de weersverwachting. Juist bij het interpreteren van die verwachting zal de expertise van Helga van pas komen.
Website en tv-programma
Helga van Leur is de afgelopen maanden vaker in de omgeving van het Solar Team Twente gesignaleerd, zoals uit de foto's blijkt. Nu is duidelijk waarom. Solar Team Twente geldt als een van de kanshebbers op een toppositie. Helga zal over haar belevenissen berichten via een aparte website bij RTL Nieuws en er komt waarschijnlijk ook een programma op RTL Z.
Ruilen met Marco Borsato
Helga van Leur staat bekend om haar stoere acties. Ze ging in 2010 op expeditie in een ijzig Groenland, fietste de Alpe d'Huez op en eerder dit jaar wisselde ze voor een dag van beroep met zanger Marco Borsato.
Helga van Leur aangekomen bij Solar Team Twente
Weervrouw Helga van Leur van RTL heeft zich in Australië bij het Solar Team Twente gevoegd. De weervrouw gaat tijdens de race adviezen geven aan de studenten uit Twente en gaat ook een tv-programma presenteren voor RTL7.
Via Twitter laat Helga van Leur weten dat ze als ontgroening door het team in een zwembad is gegooid, niet in bikini, maar met al haar kleren nog aan. Het is in Darwin momenteel dag en nacht rond de 30 graden. De World Solar Challenge start komend weekend en duurt ruim een week.